Exercise and Fitness and Dancing

A fun way to get a workout, great for muscle toning & weight loss. Movement to music with low-impact Aerobics, plus Yoga stretching and Pilates tummy tightening. Ideal for beginners and intermediate level.

TUESDAY AFTERNOONS

Term 3 2022 dates: Tue 11 Jul to Tue 13 Sept (10 weeks)

Time: 2.00pm - 3.00pm (1 hour)

Cost: $150

Member cost: $145

Term 4 2022 dates: Tue 4 Oct to Tue 13 Dec (10 weeks, no class Cup Day)

Time: 2.00pm - 3.00pm (1 hour)

Cost: $150

Member cost: $145

Click here to enrol in this class

Inspired by the dancing made famous in Indian cinema, this high energy class is fun and vibrant. If you want a workout that gets you moving, this is the one for you.

MONDAY EVENINGS

Time: 7.30pm - 8.30pm (1 hour)

Fee: $18 per class

Bookings 0402 766 461 or email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Join our TRIBE, be ACTIVE, feel POSITIVE... Let's TAP!

Let's TAP adult cardio fitness tap dancing workouts are a total brain/body workout suitable for anyone & everyone. Workouts will improve your mood, focus & cardio fitness by fusing the fun of tap dancing with cardio & resistance training to burn calories, increase muscle power, co-ordination, flexibility & balance. Experience is not required, enthusiasm & energy for life is essential.

Wednesdays 7.00pm

Bookings call Lisa 0431 887 697 or visit www.LetsTAP.com.au

 

Our experienced and popular tutor Stephen WON "Instructor of the Year" at the 2018 Australian Line Dancing Awards in Tamworth!

Dance to popular music whilst getting fit at Stephen's classes, suitable for beginners to intermediates.

Steve Paterson award small

PLEASE NOTE: These classes are conducted in the Guide Hall next to our main building at 87 Eley Road (park at the opposite end of carpark to the tennis courts).

Day: Every Thursday (during Victorian school terms - check with Reception whether class running on school & public holidays)

Time: 7.00pm - 9.00pm

Cost: $14 per session

LAST CLASS FOR 2021: 16 December

FIRST CLASS FOR 2022: 3 February

Click here to enrol in this class.

A physical fitness program which helps to develop strong core postural muscles to support your spine, improve your posture and increase flexibility, tone and develop strength.

WEDNESDAY EVENINGS

Term 3 2022 dates: Wed 13 Jul to Wed 14 Sept (10 weeks)

Time: 6.30pm - 7.30pm (1 hour)

Cost: $140

Member cost: $135

Term 4 2022 dates: Wed 5 Oct to Wed 14 Dec (11 weeks)

Time: 6.30pm - 7.30pm (1 hour)

Cost: $154

Member cost: $149

Click here to enrol in this class

Strength training goes a long way in terms of supporting bone health, making aerobic exercise more productive, preventing injury, and facilitating healthy aging.

*Please check with your doctor before enrolling for this class.

FRIDAY MORNINGS

Term 3 2022 dates: Fri 15 July to Fri 16 Sept (10 weeks)

Time: 9.15am - 10.15am (1 hour) OR 10.30am - 11.30am (1 hour)

Cost: $140

Member cost: $135

Term 4 2022 dates: Fri 7 Oct to Fri 16 Dec (11 weeks)

Time: 9.15am - 10.15am (1 hour) OR 10.30am - 11.30am (1 hour)

Cost: $154

Member cost: $149

Click here to enrol in this class

The scientifically proven strength training program that turns back the clock - replacing fat with muscle, reversing bone loss, increasing strength and energy.

Note: You may wish to check with your doctor before participating in a new exercise class.

MONDAY AFTERNOONS

Term 3 2022 dates: Mon 11 Jul to Mon 12 Sept (10 weeks)

Time: 3.00pm - 4.00pm (1 hour)

Cost: $140

Member cost: $135

Term 4 2022 dates: Mon 3 Oct to Mon 12 Dec (10 weeks, no class Cup weekend)

Time: 3.00pm - 4.00pm (1 hour)

Cost: $98

Member cost: $93

Click here to enrol in this class

Heart Foundation Walking group. Join the Wenesday Walkers to explore the streets of Blackburn South and occasionally grab a coffee on the go. Great way to get fit, meet up with friends and connect with your community. The group departs from Avenue Neighbourhood House every Wednesday at 10am. Walks are approximately 45 minutes in duration. Dogs and prams are very welcome.

WEDNESDAY MORNINGS DURING SCHOOL TERMS

Time: 10.00am - 10.45am (approx 45 minutes)

Cost: FREE

Click here to enrol in this class

Subscribe to our emailing list